Cum pastram platourile frumoase?

Cand achiziționati un platou din lemn, aduceti în casa voastra putina natura, iar că orice lucru natural, acesta este frumos si trebuie tratat cu atentie si iubire. Platourile din lemn de esentă dura sunt elemente de decor, utile în orice bucătărie, ideale pentru a servii mancare, fiind tratate cu uleiuri naturale si ceara.

Noi va recomandam sa folosiți partea fară logo a platoului pentru a taia diverse alimente si partea cu logo pentru a servi mancarea. În general fata platoului, unde se afla si logo-ul are cele mai multe si frumoase detalii. Toate aceste detalii sunt tratate cu rasina epoxidica pentru a impiedica mizeria si umiditatea sa intre in platou.

Pentru a pastra platoul frumos va recomandam sa faceti cateva lucruri dupa ce îl folosiți:

– Stergeți platoul cu un burete umed si detergent daca este cazul, apoi il uscati cu un prosop de bucătărie.

– Nu il țineți în apă mult timp, acesta se va umfla si in timp se va curba.

– Evitati sa serviți mancare fierbinte, suprafața platoului va deveni usor abraziva. Daca totusi s-a întamplat acest lucru, puteti sa șlefuiti putin platoul cu un burete abraziv P180.

– Tratati platoul cu ulei mineral, nuca, tung sau cocos si ceara de albine sau carnauba. Sunt mai costisitoare, însă le veți folosii mulți ani, pentru tratarea platoului este nevoie de o cantitate mica de ulei. Nu recomandam ulei de măsline sau floarea soarelui deoarece acestea pot rancezii.

 – Uleiurile scot in evidenta fibra lemnului și îl protejeaza de umiditate.

 – Platourile ar trebui tratate cu uleiuri cel puțin o data la 6 luni.

Tratati cu atentie platoul si vă veți bucura de frumusetea lui țoața viata.

1 thought on “Cum pastram platourile frumoase?”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Shopping Cart